Scroll Down

Informatie

Welkom op de website van de ervaren dekmeester Ton Boxman. Voor deskundige en professionele hulp bij dekkingen van verschillende hondenrassen.

Het merendeel van mijn “klanten’’ zijn vaste klanten, ik denk wel 70%. Dat is ook wel te begrijpen: Als ze een keer geweest zijn en alles verloopt gladjes en soepel, gaan ze de volgende keer niet meer thuis martelen. Maar niet altijd verloopt het zo gladjes. En juist dan is het fijn  iemand erbij te hebben die dergelijke dingen vaker bij de hand heeft gehad, toch?

Wel is het zo dat het meestal niet aan de hondjes ligt. In "Het Boek" kun je lezen hoe dat komt.

Je kunt als baas ook heel veel doen om alles gladjes te laten verlopen, of beter gezegd, je moet veel dingen juist dan niet doen!!

Hier even een paar belangrijke tips vooraf:

  • Kom niet te vroeg in de loopsheid. De kans dat het teefje afbijt is groot en een bescheiden reu kan er toch een licht trauma van oplopen, wat een dekking op het juiste moment toch kan beïnvloeden.
  • Sommige teefje stinken domweg op het hoogtepunt van de loopsheid, ga dan niet de broek wassen of bespuiten met weet ik wat.
  • Wees relaxed en laat de honden bij mij gewoon hun gang even gaan en volg mijn eventuele aanwijzingen rustig op.

Een normale vlotte dekking gaat als volgt:
Het teefje staat tegen een muur.
De reu bespringt het teefje. Ik zorg voor een snelle inbreng en koppeling.
Wanneer de knoop (zwellling) een feit is, laat ik grote rassen vaak afstappen, tussen de muur en het teefje, met de kopjes naast elkaar dus. Ik laat ze nooit keren (kont aan kont dus).

 Klicken sie hier fur das deutsche variante.

 Cliquez ici pour la traduction française

 Click here for the English version

Contact

info@dekmeester.nl +31 (0)341 751628 / +31 (0)6 273 534 75

Adres

Ribesweg 21
Nunspeet

Volg ons

Legal